Næslandet.dk

Ormen

 

Ormen er et gigantisk havuhyre, som efter myterne at dømme, skulle holde til et sted i Østhavet. Den stammer helt tilbage fra den første tid - dén tid, hvor de to agern spirede på kloden til henholdsvis Den Sorte Eg og Lysets Eg.

Den var et væsen, der levede og voksede i takt med det hav, der dannedes, og efterhånden formede det kontinent, Næslandet kom til at bestå af. Med tiden foretrak den at holde til omkring Strigahalvøen.

Af gode grunde har ingen dog nogensinde set den, for Østhavet er for farligt at sejle ud i på grund af Strømmene og Suget, som er fyldt med undersøiske rev. Og med Aisgard beliggende på Strigahalvøen i umiddelbar nærhed, er det et sted, alle Lysfolk holder sig langt væk fra.

Ormen er et væsen, som det lykkedes Asaph Phobos i en sen alder at undertvinge sin vilje, men da var Næslandets mange skel allerede oprettet - både oppe på landjorden og flere steder under havets overflade, så det lykkedes ham aldrig at sende Ormen op i resten af Næslandet.

I stedet slynger den sig i havbunden hele vejen rundt om Strigahalvøen og bevogter denne. Fra dens ryg rejser høje, slanke metalliske spir sig, og den er derfor et effektivt værn mod indtrængende flåder, når den lægger sig op i overfladen. Spirene ligner til forveksling Nåleskovens træer.