Næslandet.dk

Laniidae

 

Laniidae er gigantiske monsterfugle udviklet af Lucili Bistorta. De er skabt af tornskader og deler - udover udseende - levevis på et enkelt punkt med disse fugle. De har således for vane at spidde deres ofre - heste, kvæg eller mennesker - for senere at fortære dem. Dette sker i toppen af Laniuskovens træer. Lanius betyder 'slagter' på latin.

Laniuskoven - også kaldet Nåleskoven - er en magisk skov, hvis udseende har ændret sig markant som følge af fuglenes brug af træerne.

Nåletræerne er blevet til nåle: meterhøje, slanke stammer af metal, uden bark eller sidegrene.

Fuglenes fjer, næb og kløer består ligeledes af metal, og de er derfor svære at få ram på.

Som Ballistakrigerne holder de til i områderne omkring Tretinder - Marsken og Tågemoserne - en del af landet nord for Strigahalvøen, som ikke er blevet kortlagt.

Hvor Ballistakrigerne kan kæmpe døgnet rundt, er Laniidae afhængige af at opholde sig på opvindene over Tretinder om dagen, da deres øjne ikke tåler sollys, men ellers vil brænde op.

De er som Ballistakrigerne og alt andet, der har med Radixfolket at gøre, ikke i stand til at passere Skelvogterne og trænge op i Næslandet. Derfor er der ikke rigtig nogen Lysfolk, der kender til dem - kun de få mennesker, der lever ude på den anden side af skellene.